DOIP

El Departament d’Orientació Psicopedagògica (DOIP) de l’Escola aplega  professionals especialitzats en els àmbits pedagògic i psicopedagògic, que intervenen en les diferents etapes de manera coordinada amb la direcció de l’etapa i els respectius tutors.  

La seva tasca se situa bàsicament en els àmbits de la millora de l’aprenentatge i la prevenció de dificultats.


A Educació Infantil: - Atenció i seguiment individual, de classe i petits grups. - A P5 s’administren proves psicopedagògiques relacionades amb el  procés de lectoescriptura i l’adquisició del càlcul amb col·laboració amb l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per tal de detectar possibles dificultats d'aprenentatge i poder-les resoldre a cicle inicial de primària. Seguiment dels grups classe: cohesió de grups i relacions entre iguals.

 A Educació Primària: - Plans individualitzats (PI) per alumnes amb dificultats d’aprenentatge que necessiten una adaptació del currículum escolar. - Plans individualitzats (PI) per a alumnes amb altes capacitats (si és el cas) que necessiten un currículum més transversal i ampli. Seguiment dels grups classe: cohesió de grups i relacions entre iguals.  

A Educació Secundària Obligatòria: - Plans individualitzats (PI) per a alumnes amb dificultats d’aprenentatge que necessiten una adaptació del currículum escolar. - Plans individualitzats (PI) per a alumnes amb altes capacitats (si és el cas) que necessiten un currículum més transversal i ampli.

 

-A totes les etapes es fan entrevistes i seguiments individuals que, per demanda del tutor i amb el vistiplau dels pares, s’ha considerat necessari. Les demandes són generalment per motius de dificultat en els aprenentatges o problemes conductuals a la classe o a casa.

-Coordinació amb els professionals externs que atenen alumnes de l’escola.

-Seguiment dels grups classe: cohesió de grups i relacions entre iguals.  

-Coordinació amb la persona referent de l'EAP i l'educadora social.

-Facilitats pels tràmits de les beques de NEE.

 

Les persones responsables són:

 

 Laura Caball (mestra d'educació especial)  a Educació Infantil i primer cicle de primària

Montse Basora (Psicopedagoga) a Cicle mitjà i superior d’Educació Primària i  Educació Secundària.

Anna Margais (Psicòloga) a Educació Secundària. 

 

Podeu contactar amb l’equip a través del tutor de curs o individual.També et pot interessar...

#enfem150

Us deixem el calendari d'activitat en motiu dels 150 anys de fundació de l'escola.

llegir més »

XERRADA SALVADOR CARDÚS

El dijous 15 de febrer a les 20h us esperem a la Sala 2 de gener d'Artés a la xerrada a càrrec de Salvador Cardús, doctor en ciències econòmiques i...

llegir més »

TROBADA EXALUMNES

Ep, exalumnes! Esteu tots convidats a la primera trobada d’exalumnes de l’Escola Vedruna d’Artés amb motiu dels 150 anys d’escola. Serà el diumeng...

llegir més »