Notícies

PROJECTE DELS ANIMALS A CICLE INICIAL

Activitats d'aula

Els alumnes de cicle inicial hem gaudit molt amb el projecte dels animals. Aquesta vegada hem treballat amb grups cooperatius internivells i ens ha agradat molt fer el nostre rol. Hi havia: el coordinador, el secretari, el portaveu i el supervisor. Hem après a cooperar, a avaluar-nos cada dia i a reflexionar els punts a millorar per la propera sessió.

Per aprofundir en el coneixement de les aus vam fer la sortida al Cim d’Àligues a Sant Feliu de Codines. Allà vam aprendre molt sobre les aus rapinyaires i les seves característiques. Aquesta sortida ens ha ajudat a conèixer de primera mà aquests tipus d’animals i ens ha facilitat l’aprenentatge del nostre dia a dia.

Cada equip ha investigat sobre una au i ha fet un mapa conceptual en una cartolina i com a cloenda del treball cada grup ha exposat oralment el que ha après als seus companys de 1r i 2n de primària.

A part de les aus també hem après d’altres grups de vertebrats, per aprendre les característiques dels rèptils ens hi ha ajudat la família de la Paula i la de la Laia C. portant-nos tortugues d’aigua i de terra i per aprendre sobre els mamífers ens hi ha ajudat la mare de l’Arnau que és veterinària i està especialitzada en gats i gossos, a partir d’imatges a la PDI ens va explicar com curen aquests tipus d’animals i a partir de radiografies i ecografies vam observar com son per dins i vam poder descobrir què els hi passava.

Hem après i hem gaudit molt d’aquest projecte!