Notícies

FIRA DELS MATINERS D'AVINYÓ 2018

Plugim de suggeriments

La Fira dels Matiners d'Avinyó ja ha iniciat el compte enrere per a la seva setena edició, que tindrà lloc el diumenge 13 de maig. En aquest ocasió, el certamen, que combina el vessant comercial i gastronòmic amb les accions teatrals que recreen la revolta social del 1848 i la vida de l'època, incorporarà algunes novetats: un campament de l'exèrcit isabelí i un espai de jocs infantils. Prèviament, aquest cap de setmana, es farà una xerrada i un ruta comentada.

La Fira dels Matiners d'Avinyó és una diada que combina les parades de fira amb les representacions històriques. El centre del poble està ambientat de manera que el visitant se senti transportat a mitjans del segle XIX. Les degustacions de porc i vi, dos productes típics del territori, seran protagonistes de la part comercial de la fira.

Les representacions, a part d'explicar els fets succeits el dia del combat d'Avinyó, volen explicar la situació social que es vivia a Catalunya en aquelles dates i que van motivar l'aixecament de la població contra les reformes econòmiques i socials que el govern de Madrid imposava amb l'objectiu de modernitzar el pais. La guerra dels Matiners (1846-1849) és la segona carlina que va viure Catalunya, però en aquesta guerra la disputa successoria entre carlins i isabelins va començar a passar a un segon pla, mentre que les reivindicacions obreres, de la pagesia i dels costums tradicionals de la pròpia terra agafaven major protagonisme.

Esperem que us agradi la nostra nova proposta!