Notícies

L'EQUIP "VeAquartium" DE VEDRUNA ARTÉS A LA FINAL EUROPEA DE LA FLL A HONGRIA!

D'interès

Aquest cap de semana s’ha celebrat a Logroño la final nacional de la competició de robòtica First Lego League, que ha comptat amb la participació de 700 joves d’edats compreses entre els 10 i els 16 anys.

Dels 1900 equips que han participat aquest any en aquesta competició, 55 han arribat a la final nacional on han presentat els seus projectes científics i posat a prova el disseny, construcció i programació dels seus robots.

En aquesta ocasió només 11 equips han aconseguit plaça a una de les competicions internacionals:

  • World Festival a Detroit (EUA) del 25 a 28 d’abril
  • FLL Open Invitational Central Europe a Debrecen (Hongria) del 16 a 19 de maig
  • FLL Razorback Invitational a Arkansas (EUA) del 17 a 20 de maig
  • FLL Estonian Open Estonian Open a Tallín (Estonia) del 6 al 18 de juny

L’equip Veaquartium de l’escola Vedruna Artés, que participava en aquesta final nacional després d’haver guanyat el torneig classificatori el passat 17 de febrer a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic, ha estat un dels classificats que opta a la final Europea de Debrecen, Hongria, enduent-se el primer premi al Treball en Equip.

Aconseguir una fita d’aquest nivell ha estat una sorpresa per l’escola Vedruna Artés pel poc temps que fa que opta per la implantació de la robòtica com a metodologia d’aprenentage basat en problemes i el treball en equip.

La possibilitat d’anar fins a la competició de Logroño ha estat possible gràcies a la col·laboració de diferents empreses i entitats que han aportat un suport econòmic que ha cobert pràcticament el 100% de la despesa (Abadal, Al Punt Pizzeria, Artium, Autocars Simó Ribas, Calçats Prat Homs, Campus Rafa Martínez, Caves Gibert, Celler Solergibert, Consell Esportiu del Bages, Construccions Fàbregas, CTM Manresa,  Denso,  La Sardana Restaurant, Enginyeria Larix, Martí Esports, Sorea, Tirbages, Plans Fotògrafs, Jazz mobil).