Notícies

NOUS FAISONS DES CRÊPES!

Activitats d'aula

Aquest dilluns els alumnes de Francès de 4t d’ESO van posar en pràctica la seva habilitat com a xefs fent una recepta tradicional francesa: les creps!

Aprofitant que a l’aula havien treballat el vocabulari dels aliments, van cercar la recepta, la van traduir, van buscar quin és l’origen d’aquest plat i van redactar la llista dels ingredients que fan falta per a preparar-lo.

El resultat va ser tot un èxit!

Us fem arribar la recepta que van seguir els alumnes a classe per aquells que la vulgueu reproduir a casa:

Ingredients per a 15 creps (aprox.):

  • 250 gr de farina
  • 1 cullerada petita de sucre de vainilla
  • 4 ous
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • 500 ml de llet 
  • un polsim de sal
  • 50 gr de mantega
  • Farciment: crema de cacau, confitura, etc...

Preparació:

  1. Peseu i tamiseu la farina.
  2. Aboqueu la farina en un bol.
  3. Afegiu la sal, els sucres i els ous.
  4. Comenceu a barrejar suaument.
  5. A poc a poc, aboqueu la llet mentre bateu la barreja. Atenció als grumolls.
  6. Poseu oli o mantega a la paella i feu-la escalfar.
  7. Agafeu un cullerot de massa i repartiu-la sobre la paella.
  8. Deixeu que es faci abans de donar-li la volta.
  9. Farciu la crep al vostre gust (crema de cacau, confitura, pernil dolç i formatge…).

Qui peut résister à une bonne crêpe? Personne!