Notícies

LA PERSONA I LA IDENTITAT

Activitats d'aula

"Cada persona és un món", diu la dita popular. I és ben cert! Totes les persones ens sentim identificades amb un seguit d’elements que sentim ben nostres, que formen part del nostre “jo”. Necessitem sentir que som algú, que formen part d’un grup i que estem arrelats a un lloc o comunitat.

És important dedicar atenció a la nostra identitat: tenir-ne cura, conèixer-la, enriquir-la i estimar-la i, tot això, es pot fer a través de l’autoconeixement i de l’autoestima.

Per aquest motiu, els alumnes de 3r d’ESO estem treballant, a les hores de tutoria, l’autoestima i l’autoconeixement a partir d’un treball de reflexió personal i de la posada en comú de totes aquestes reflexions individuals, ja que d’aquestes manera, no només ens coneixem una mica millor a nosaltres mateixos, sinó que també aprenem i coneixem moltes coses dels nostres companys d’aula.

Una de les moltes activitats que hem fet, ha consistit en compartir amb els nostres companys les nostres virtuts i els nostres defectes, així com quines són les coses que ens fan sentir bé i quines malament o ens molesten.

Estem aprenent i coneixent moltes coses els uns dels altres i una de les conclusions més importants a les que hem arribat com a grup és que per créixer a nivell personal és important conèixer-nos bé, tenir una bona autoestima i una personalitat sòlida i flexible.