Notícies

35a TRANSÈQUIA

Plugim de suggeriments

Aquesta setmana us proposem gaudir d'una activitat amb molta tradició, que se celebra a diferents pobles de la nostra comarca, des de fa molts anys!

Es tracta de la 54a Transèquia, una caminada popular, festiva, familiar i no competitiva que ens porta a resseguir el camí de la Sèquia des de Balsareny fins a Manresa. El recorregut s'iniciarà el diumenge 10 de març, a les 8h des de la vila de Balsareny.

Com a homenatge a les persones que entre 1339 i 1383 van construir la Sèquia que encara avui aporta un gran cabal d'aigua a la ciutat de Manresa, Jove Cambra de Manresa va iniciar la organització de la Transèquia l'any 1985, i que des d'aleshores es pot fer a peu o amb bicicleta. Des de Balsareny, passant pels termes municipals de Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages, arriba al Parc de l'Agulla de Manresa.

El terme Transèquia indica clarament la finalitat d'aquesta activitat: fer un recorregut a través de la Sèquia, un canal d'aigua que origina les Festes de la Llum, que se celebren cada any a Manresa el dia 21 de febrer.

Informació i inscripcions:

http://parcdelasequia.cat/transequia/